2009-01-04

Expressen borde nog också be om ursäkt

Expressen skriver idag om en känd svensk artist som stalkats. I fredags råkade DN ta in en vigselannons som kungjorde att artisten gift sig i före jul. Den falska vigselannonsen var en del i förföljelsen.

Expressen berättar att Dagens Nyheter beklagar misstaget.

Men frågan är om inte också Expressen och Kvällsposten borde ursäkta artisten ännu mer. Igår minns jag nämligen att man skrev följande högst insinuanta och spekulativa rader:

N.N., x, har gift sig.
Enligt en annons i Dagens Nyheter vigdes paret 22 december. Men så sent som i höstas var musikern fortfarande officiellt sambo med skådespelerskan X.X.
Y.Y ska den nya kärleken i N.N:s liv heta. När det tog slut med X.X, x, är oklart, men enligt folkbokföringen flyttade skådespelerskan från den gemensamma bostaden på Södermalm så sent som 26 september. N.N. har inte gått att nå för en kommentar.

Kanske hade det varit vettigt av Expressen att vänta på en kommentar. Nu står tidningen med byxorna nere. Man kan inte ta bort publicerat material och säga att det är "tekniskt fel".

SvD, Helsingborgs Dagblad, Barometern, och Smålandsposten fångar också upp nyheten om den falska vigselannonsen. Men ännu inte om Expressens spridande av den falska nyheten.

Blogger om , ,

Inga kommentarer: