2009-01-10

Prinsen gör visst som andra studenter

Som bekant kommer löjtnanten i Amfibiekåren, hertigen av Värmland, prins Carl Philip, att nu påbörja sin utbildning och läsa enskilda kurser på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, vid Alnarp utanför Lund. DN och Skånska Dagbladet insinuerar om prinsen och skriver att han vill vara ”som vilken annan student som helst” men att han ratar studentrum på campuset.

Om man bortser från prinsens särskilda ställning och säkerhetsfrågor verkar man ha glömt att Carl Philip fyller 30 år i maj. Det är inte ovanligt att studenter som nått "mogen ålder" väljer att inte bo på korridor eller i vanliga studentbostäder. När han gick på Lundsberg var det ingen som uppmärksammade att han bodde precis som de andra eleverna. Jag tror säkert att prinsen inte skulle ha någon invändning att bo exempelvis på det trevliga studentboendet Hönshuset på Alnarp.

Detta med prinsars boende är alltid spännande. Jag tippar att Carl Philip småningom kommer att slå sig ner på Tullgarns slott utanför Trosa. Det har stått tomt sedan Gustaf V och drottning Victorias dagar och prinsen kan säkert få kul med Per Morberg som granne.

Sydsvenskan skriver också om detta men man skriver också om att hissen gått sönder i en portuppgång på tiovångingskomplexet Kronprinsen i Malmö. Men där lär väl inte prinsen bo.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, prinsars boende är verkligen alltid lika sjukt spännande.

Erik sa...

jaojojoj vad intressant med den lille prinskorvens förehavanden..ojojoj

Per Westberg sa...

Den som tvivlar på att prinsars boende är spännande rekommenderas att besöka Waldemarsudde eller Mainau. Fast det är klart greve Lennart Bernadotte var kanske inte riktigt prins.

Anonym sa...

Men så där kan du ju inte skriva. Du förstör ju hela storyn. Det blir ju inte underhållande alls om du avslöjar att prinsen bara beter sig som andra studenter i samma ålder. Menar du att vi plötsligt ska börja kräva att journalister håller sig till sanningen? Verkar ju helknäppt.

Per Westberg sa...

Nja osanning är det ju inte. De bara glömmer en liten detalj. Om man ska vara riktigt noga med sanningen är det ju så att det studentrummen på Alnarp tar slut fort och att många studenter bor inneboende. Då är det ju ganska bra att en kille med kontakter fixar eget boende särskilt som han inte ska gå på något program utan i stället välja att läsa enstaka kurser.

Daniel sa...

Visst särskiljer sig inte prinsen från andra studenter i trettioårsåldern vad gäller ratandet av studentkorridor. Där håller jag med dig. Men han lär väl knappast behöva krångla med CSN i framtiden?

Per Westberg sa...

Prinsen har förvisso en förmögenhet men hans inkomt är mycket ringa så studiebidrag och inackorderingstillägg kan bli aktuellt. :)

Eftersom uppgifter om studielån i allmänhet omfattas av sekretes får vi inte veta.

Det är många som berättar att de krånglar med CSN. Jag hade aldrig det problemet och betalade in den sista slanten för tre år sedan.