2009-01-11

Knökafullt i kyrkan


Bild: Domprosten Håkan Wilhelmsson intervjuas i SVT Sydnytt

Jag ser på SVT Sydnytt nu på kvällen att allt fler besöker gudstjänsterna i Lunds domkyrka. Förra året hade man över 16 000 besöker i söndagens huvudgudstjänst vilket är 2 000 fler besökare jämfört med för två år sedan. Sammanlagt firades det ungefär 1 000 gudstjänster i Lunds domkyrka under förra året, till vilka det kom drygt 78 000 personer.

Samtidigt berättar Helsingborgs Dagblad att organisten Göran Elnegård i Helsingborg Gustav Adolfs församling pensionerades och att den sista psalmen han spelade i aktiv tjänst var "Härlig är jorden". — Det är inte bara ett arbete, utan ett sätt att leva. Musiken är ett sätt att kommunicera med människor och att få ha musiken som sin källa i livet har varit ett fantastiskt privilegium, säger Göran Elnegård som beskriver pensionsavgången som ett sorgearbete.
Det är bra när man tydligt kan markera sin pensionsavgång. När jag jobbade på järnvägen lade vi knalldosor på rälsen när den blivande pensionären rullade in. Det smällde ganska bra och var garanterat mot reglementet (Säkerhetsordningen). Fast egentligen avskaffades knalldosorna, vilka betydde stopp, redan 1973.
Bloggar om

Inga kommentarer: