2007-03-25

Alla dessa väljarundersökningar


Expressen presenterar idag Skops senaste väljarundersökning där oppositionen har ökat sin ledning till 3,4 procentenheter. I reda siffror betyder det 49,6 procent för oppositionen och 46,2 procent för de borgerliga partierna.
Opinionssiffror mellan valen känns fullständigt meningslösa. Möjligen skulle det vara intressant om något parti närmade sig fyraprocentspärren. Möjligen kan man även notera att Sverigedemokraterna inte finns på banan såsom påståtts den senaste tiden. Möjligen beror det på att det är ett parti som bara samlar röster när man kampanjar.
Expressen genomför själv em liten polling med fullständigt extrema siffror nu på morgonen. Men vad ska de göra på redaktionen när opinionssiffror sex månader efter valet är föga intressanta.
Jo förresten mellan 07:45 och 07:55 nu på morgonen hämtade det borgerliga blocket in fyra procentenheter. Och detta trots att Reinfelds sov i Berlin och Sahlin i Nacka.
Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man undrar ju hur relevant denna undersökning är. Man exkluderar ju i princip sverigedemokraterna i frågeställningen. Om Sd har röster nog för att komma in i riksdagen är väl den mest intressanta frågan just nu. De övriga större partierna tycker ju ganska lika för övrigt.

Emanuel sa...

Mitt råd:
Läs inte Expressen

Per Westberg sa...

Calle
Den fråga som ställdes i Skopundersökningen var: Vilket politiskt parti tycker du bäst om i rikspolitiken?".

Kanske är det inte så många av SD:s väljare som tänker på dem i rikspolitiken. Det kan ju också vara så att SD:s väljare är mindre benägna att svara på opinionsundersökningar.

Själv tycker jag frågan är lite knepig. Jag har ingen tanke på att rösta på det parti som jag tycker mest om. Att tycka om och att tro på är inte samma sak.