2007-03-17

Vattentrams från Carlsberg


Tidigare har jag uttryckt besvikelse över att Carlsberg degenererar Ramlösas varumärke genom att låta Vichy Nouveau marknadsföras under det omständliga namnet "Ramlösa Vichy Noveau". Och de danska öltillverkarna har fullständigt tappat proportionerna.
Kvacksalveri och vattentrams
I år firar Ramlösa 300-årsjubileum och tänker sig en massa jippon i Helsingborg samtidigt som man har sikte inställt på att återigen bli störst på vattenmarknaden i Sverige. I raden av stolligheter presenterar man nya smaker och presenterar den nya smaken Grape genom att påstå att den är bra mot stress, oro, prestationsångest och jetlag. VATTENTRAMS
Ömsom vin ömsom vattentrams
Visserligen är det lite exotiskt att veta att Ramlösa kommer från en gammal hälsobrunn som ansågs bota röda ögon men produktionsansvariga Kaise-Marie Delden på Ramlösa har associationer bortom verkligheten då hon säger:

-Ramlösa är som ett vällagrat vin. Det tar 70 år innan regnvattnet sipprat ner
till källan, som ligger på 90 meters djup. Det vattnet vi köper i butiken är
alltså årgångsvatten från 1930-talet.
Viner har doft och smaker. De mognar och utvecklas. Vatten är gott och härligt men det smakar nada. Deldens jämförelse är VATTENTRAMS.


Sarek öl - vattentrams
Men Carlsberg är trogen sin huvudsakliga produkt och brygger naturligtvis även öl. En av deras ölsorter har det uppfriskande namnet Sarek efter nationalparken i den lappländska fjällvärlden. På burken står det "Ren svensk lager". Vad betyder detta? Innebär detta att Carlsbergs andra varumärken, Pripps Blå, Falcon och allt vad de heter är "Smutsig svensk lager". VATTENTRAMS.
Flaskvatten är vattentrams
Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan inte alla bara vara rena WTF?!