2009-09-18

KD borde låta sig certifieras ur genusperspektiv

Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren får på tafsen av KD-kvinnorna efter att ha uttalat att Hollywoodhustrun Anna Anka är en förebild i sitt sätt att utmana den politiskt korrekta debatten. Om det nu är så att fru Anka sagt att en kvinna ska vara vacker för sin man och att det är kvinnans ansvar att tillfredsställa sin man sexuellt så är det naturligt och sunt att KD-kvinnorna reagerar.

- Alla människor är välkomna att ansöka om medlemskap i Kristdemokraterna, men det lilla jag läst och sett om personen Anna Anka får mig knappast att tro att hon har värderingar som gör att hon hör hemma hos oss, säger partiledaren Göran Hägglund.

Men problemet är att Hägglund nog är orsak till att partisekreteraren hamnat så snett i sin iver att tillfredställa partiledarens dekret. Igår skrev han nämligen en debattartikel på DN Debatt där han tog priset för ytlighet, tendentiös kategorisering och populism. Bara den som har något att dölja uttrycker sig på det sätt som Hägglund gjorde. Hägglund skrev bland annat:
På Lunds universitet ligger man redan i framkant på detta populära område [oklart vilket område Hägglund avser]: Där skall miljöerna certifieras ur ett genusperspektiv.
Certifiering ur genusperspektiv är naturligtvis bra. Det visar forskning inom många discipliner. Att ifrågasätta sådant gör man bara om man känner sig hotad av ökad jämställdhet. Hade KD genuscertifierat sitt parti hade man inte stått med partisekreterarens skam och ånger idag. Men sannolikt hade inte heller partiledarens debattinlägg klarat nålsögat.

Heja KD:s kvinnoförbund.

SvD, DN, SvD

Bloggar om , ,

Inga kommentarer: