2009-02-25

Kyrkoordnaren som Nicke Nyfiken

Om man inte frågar får man intet veta är en bra tes som driver mig i livet. Under rubriken "Kyrkoordnaren som Nicke Nyfiken" kommer jag att publicera ett urval av de i vissa stycken naiva frågor som jag ställer till människor jag möter.

Jag börjar med en fråga som jag alldeles nyss belastade stationspersonal i Nässjö med.

Jag smygläste Smålandstidningen i ett tidningsställ i Jönköping och tyckte att det stod att man skulle riva det gamla stationshuset i Nässjö. De antikvariska myndigheterna vill tydligen bevara kåken men snart är skoporna framme.

Min fråga till plattformsvakten och biljettexpeditören var naturligtvis: -Var ligger huset?

Båda svarar att jag läst fel. Stationshuset ska inte rivas.

Men en uppmärksam dam uppmärksammar min fråga och har läst tidningen. Kåken ligger i norra delen av bangårdsområdet i Nässjö. Men jag såg den inte och är inte helt säker.

2 kommentarer:

kyrksyster sa...

Nja... resecentrum i Nässjö är ju en modern skapelse... Men det finns en massa andra byggnader i denna järnvägsmetropol som kanske kan kallas "stationsbyggnader"... banvaktsstugor, små hållplatser mm.

Minns att när jag var barn bodde en kompis i en stationsliknande byggnad utmed spåret...

Per Westberg sa...

Ja resecentrum är en modern skapelse men det är byggt runt det gamla stationshuset från 1864. Men längre norrut på bangården lär finnas ett stationshus som användes fram till dess. Det gamla, gamla stationshuset kan bara ha fungerat under tio år.