2009-10-27

Bra idé men vad säger norrmännen?

För ett par veckor sedan skrev jag om landshövdingen i Kalmar som med all rätt menade att hans län glömts bort under många årtionden av både socialdemokratiska och borgerliga regeringar. (2009-10-10, Dags för en ny Kalmarunion). Eftersom jag tyckte att landshövdingen borde skrämma upp makten i Stockholm tyckte jag att han kunde hota med att verka för en ny Kalmarunion med Köpenhamn som huvudstad. Som bekant går det ju fortare att åka tåg från Köpenhamn till Kalmar än till Stockholm. När man väl har hamnat i Alvesta är man längre från Stockholm än när man lämnade Kalmar.

Det är därför roligt att på DN Debatt idag läsa Sacos samhällspolitiske chef Gunnar Wetterberg som verkligen har visioner. Han vill bilda en nordisk förbundsstat som skulle ge de nordiska länderna en internationell maktställning.

Bra idé men jag tror inte norrmännen egentligen har så stort intresse att vara med.
Aftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Korrekt betraktning hva gjelder eventuell norsk interesse for en slik union. Vi er selvfølgelig ikke interessert i å bli med.

Vi opplever for øvrig at vår store udemokratiske nabo, EU, stadig prøver å presse oss for penger, og registrerer med en viss forbauselse at det nettopp er delstatene Sverge, Danmark og Finland som er våre største motstandere i EU.

Så, atter en gang: Takk som spør, men nei takk!