2011-08-16

Finansminister in spe kastar in handduken

Socialdemokraterna har ju genom åren haft en rad begåvade, färgstarka och synnerligen kompetenta finansministrar. Namn som Ernst Wigforss, Per Edvin Sköld, Gunnar Sträng, Kjell-Olof Feldt och Göran Persson förpliktar.

Men Håkan Juholt har plockat fram Tommy Waidelich som finansministerkandidat och hitintills har han inte imponerat. Han ger ett mycket osäkert intryck och har inga visioner att förmedla.

Idag intervjuades Waidelich i SR P1, Studio Ett. Han fullständigt kastade in handduken på en fråga om euron. Anders Borg hade tidigare under dagen konstaterat att det just nu inte finns stöd hos folket för att införa euron.

På frågan när Sverige kommer att ansluta sig till euron svarade finansministern in spe: -Jag tror inte att jag kommer att få uppleva det under min livstid.

Men hur tänker han? Waidelich är född 1963 och skulle väl i snitt leva leva i minst 32 år till. Nog är det sannolikt att Euron kommer att introduceras under den tiden. Om inte annat kanske man som blivande finansminister vara lite försiktig med sådana här uttalanden och absolut inte utesluta något.

Om man är lite elak skulle man kunna tro att Waidelich med uttrycket "sin livstid" avser tiden som framträdande politiker och att den tiden kanske inte kommer att vara så länge.

Inga kommentarer: