2008-01-04

Bilder från Maglarps kyrka

Kyrkans Tidning publicerade igår en vacker bilder från den numera rivna Maglarps kyrka utanför Trelleborg (finns inte på nätet). På den gamla grunden finns nu en inramad bädd av singel. Kollegan Mats Lindgren berättar att Sveriges två första vindkraftverk stod vid Maglarp och att de numera är rivna i likhet med kyrkan. (Läs mer hos EON)

Han tipsar också om att docenten vid Chalmers Tekniska högskola, Jan Jörnmark, lagt upp en bildsvit från Maglarp på sin fascinerande webbplats "Övergivna platser". Jan Jörnmarks bok "Övergivna platser" bör man köpa. Läs här.

Jan Jörnmarks bilder inifrån Maglarps kyrka

Om Maglarps kyrka har jag skrivit förut:

3 januari 2008
28 november 2007
3 juni 2007

Läs andra bloggare om

2 kommentarer:

Carl Jacobson sa...

Allt detta väsen om Maglarps numera rivna 1800talskyrka är obegripligt! Det var ju bara en av dessa överflödiga spektakel till kyrkor som byggdes precis innan urbaniseringsprocessen gjorde dem överflödiga. Och maglarpsborna har en underbar medeltidskyrka att glädjas åt! Varför skrivet ingen om den? Kan vi få lite bilder, tack!

Per Westberg sa...

Jag tycker att det är bra att församlingen fick riva en kyrka man inte behöver och som har ett begränsat kulturhistorikst värde. Om du kollar Jörnmarks bildtexgter ser du att han skriver om varför församlingen inte behövde sin kyrka när man hade den utomordentliga medeltida kyrkan.

Det är självklart att det skrivs om Maglarp eftersom det berör. Men min uppfattning är att de allra flesta tycker att detta blivit bra.