2008-01-05

Bloggen jag kommer att besöka


Aftonbladets trafikreporter Robert Colin har jag sett några gånger på TV. Han har liksom inte riktigt haft rätt approach för att framstå som en auktoritet när man sett honom tillsammans med Vägverkets trafiksäkerhetsdirektör Claes Tingvall eller någon erfaren trafikpolis. Betydligt tryggare känns Dagens Industris bilskribent Håkan Matson, tidigare på Expressen.

När jag så idag upptäcker att Robert Colin bloggar tänker jag att de är en blogg som jag ska följa. Särskilt som han tvärsäkert vet att att räddningstjänsten agerar fel på olycksplatser. Läs här. Så skönt då att hans förnumstiga uppfattningar och självutnämnda kompetens som anestesisjuksköterska, neurolog och brandmästare möter motstånd i kommentarer som verkar skrivna av folk som vet hur omhändertagande av skadade personer ska gå till.

Sedan blir det snöoväder i södra Sverige med många avåkningar och olyckor som följd. Då sitter han på varma kammaren och uttalar att han vet vilka däck de bilar har som ligger i diket i Skåne. Läs här. Med en klart tendentiös skrivning möter han åter mothugg från sina läsare som förklarar att det kanske inte riktigt förhåller sig som redaktör Collin tror.

Undrar om Collin kommer att fundera på om han är seriös journalist eller skriver enligt samma motto som Alex Schulmann och Linda Skugge - Ingen kunskap bara åsikter för att skapa känslor.

Men att skriva om trafik är lite för allvarligt för att oreflekterat tycka i allehanda ämnen utan att ta reda på fakta. Och främsta av allt. Man måste lyssna på människor som begriper och justera sina egna uppfattningar.

Aftonbladet, Blixthalka i Skåne, DN, SvD, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Kristianstadsbladet

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: