2008-01-31

Nu måste väl TV4 ge Erica upprättelse

Efter att ha varit bortrest under några dagar noterar jag att tryckfrihetsmålet mellan moderatpolitikern Erica Lejonroos och TV4 börjat i Stockholms tingsrätt.

Erica medverkar i kväll som gäst hos Carin 21:30 (SvT) – temat är missbruk och revansch. En revansch som slarviga journalister på ett orättfärdigt nästintill stjälpt.

Erica Lejonroos, den förutvarande moderata gruppledaren i Sundbyberg och självklar kommunalrådskandidat förtalades och dömdes av TV4. Det handlar om en oskyldig kvinna som inte åkt på någon räkmacka men som av TV4 klumpats ihop med Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilò. Jag har tidigare skrivit:
Ericas upprättelse är viktig för tron på vår samtid. Hon är ett levande exempel på att det går att resa sig ur missbruk och kriminalitet för att åter ta plats i samhällsgemenskapen. Paret som just nu sitter i husvagnen vid Flaten och injicerar amfetamin och pojkarna som i kväll på krogen bränner stålarna från ett värdetransportrån har all anledning att tänka: - Det är ingen idé. Om man en gång hamnat utanför är man evigt såld. Förlåtelse och upprättelse finns inte.
TV 4 kan aldrig fullt ut ge Erica Lejonroos upprättelse men genom att medge talan kan de bidra till en viss upprättelse.

SvD, TV4 backar om Lejonroos

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Tv4 backar om uppgifterna men hävdar att man hade skälig grund.
Bara detta är ren galenskap!!!
Man hade skälig grund att ljuga eller inte undersöka uppgifter ordentligt innan man går ut med påståenden. Det här underminerar förtroendet för tv4 helt och hållet.