2008-01-26

Expressen döljer sanningar om grova brottslingar

I morse läste jag Linna Johansson på Expressens ledarsida som ställde frågan: Varför stoppas inte Ken Ring. Bakgrunden är att artisten Ken Ring bloggar på tidningen Rodeo och att han skriver om en vårdnadstvist där han på gammal känt manér förtalar sin tidigare sambo. Själv har jag sett Ken Rings blogg några gånger och lidit när jag ser hur han befinner sig i en egobubbla och lämnar ut sina nära och kära på ett vämjeligt sett. Bloggen är så tragisk att jag min vana till trots inte länkar den vidare.

Men trots allt reflekterar jag över hur ledarsidan på en liberal tidning som Expressen uppmanar en tidningskollega att censurera.

Då vore det mer på sin plats att man på Expressens ledarredaktion tar upp ett snack om vad man själva skriver. Jag manar till läsning av bloggaren Jinges inlägg idag a propos en ledarkrönika i Expressen signerad Isobel Hadley-Kamptz. Knarkliberalen Hadley-Kamptz skriver om en ms-sjuk kvinna som dömts till ett års fängelse för narkotikabrott. Isobel Hadley-Kamptz kallar detta ett övergrepp och försöker få oss att tro att den oskyldiga kvinnan bara haft lite hasch i medicinskt syfte för att lindra sina smärtor.

Jinge har dock läst domen och avslöjar Hadley-Kamptz bluff. Jinge skriver:
Av domen framgår att Susanne hade ett rum särskilt iordninggjort för cannabisodling. Hon och hennes sambo, som beskrivs som en ”vän” av Expressen,
hade fyra odlingstält i rummet där de odlade cannabisplantor. Paret hade bevattningsanordningar till de fyra odlingstälten, och särskilda lampor och fläktar. Paret har med andra ord odlat cannabis i stor skala och hade hunnit med sin fjärde skörd när polisen kom. I domen talas det om kvantiteter upp emot fyra kilo, men beslaget omfattade bara drygt ett kilo torkad cannabis.
Otroligt att Expressen ska kunna skriva sådan här skit. Hela historien och den dömdes försvar är en ganska vanlig narkotikahistoria. Om man är MS-sjuk bör man nog göra allt för att bli kvitt sitt missbruk men just haschmissbrukare lever ofta i föreställningsvärlden att deras drog är hälsobringande. Antingen blir man kvitt sina krämpor eller så blir man en fantastisk konstnär. Jag blir så trött.

Att brottslingar ofta är duperande är ett välkänt faktum som journalister alltid måste ta i beaktande när de rapporterar om brott. Men att Expressens ledarsida i ett grumligt politiskt syfte medverkar till att vilseleda läsarna är i allra högsta grad anmärkningsvärt.

Ytterligare ett bevis på haschgubbars egendomliga verklighetsuppfattning kan man läsa i Östgöta Correspondenten nu på morgonen.

Jinge, Expressens Isobel Hadley-Kamptz och sanningen

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Jinge sa...

Plus 86,2 gram Hasch...

Per Westberg sa...

86,2 gram hasch är en rätt stor kvanitet "medicin".

RexM sa...

Moral über alles! Och inte vilken moral som helst, utan DIN moral! Kan det bli bättre?

Sheriffen sa...

Tack för inlägget, snacka om att Linna kasyar sten i glashus + ayy hon inte vet vad hon snackar om.

Länk till Kens blogg:
http://www.rodeomagazine.se/gastblogg.php?Blogg=27

Joakim sa...

1 kilo torkad cannabis är en hel del - för en person. Men scenariot kan ju ha varit något åt hållet: 2-3 gram / dag för att hålla sig smärtfri under dygnets vakna timmar. Ett förråd på 1 kilo skulle då räcka i ca 400-500 dagar - lite mer än ett år... Kan ha varit så att hon inte ville ha igång odlingar, i små perioder, under ett helt år utan helt enkelt ville bli klar med allting på en gång. I vilket fall som helst - låt henne hållas, vem fan tar skada?

Anonym sa...

Precis som du skrev.....en vanlig narkotikahistoria.
Ett vanligt övergrepp som begås varje dag av svensk polis med stöd från duktiga moralister som du.

Canada, finland, holland, Israel m.fl. försöker också vilseleda mänskligheten genom att förskriva cannabis mot sjukdomar får man förmoda? Att Susanne Eriksson ÄR sjuk och uppenbarligen har blivit sämre av sin häktestid kan man ju helt bortse ifrån genom att moralisera över mängden cannabis som beslagtogs? Oavsett hennes motiv är det helt sinnesförvirrat att ge henne frihetsberövande som straffpåföljd.

När en kille som säger sig ha yttrandefrihet som intresse samtidigt skriver "just haschmissbrukare lever ofta i föreställningsvärlden att deras drog är hälsobringande" känns det lite lurigt. Här förväntas den s.k. "haschmissbrukaren gå in i löjlig polemik om hur ofarligt det är med cannabis vs.alkohol då? En brukare av vilken drog det än må vara ska inte BEHÖVA försvara sig i ett samhälle som har frihet som huvudvärde.

Anonym sa...

Att säga ett kilo är jävligt löst.
delvis pga.
Dom väger ALLA växtdelar. Förvånar mig inte om dom slänger på lite jord på vågen med, om dom hinner ;)

Som med alcohol, finns så finns även olika styrka.
Även sättet att inta cannabis kan göra att man behöver inta mer. Om man är mer resistant, så behöver man mer medel ;)

Dessutom blir inte jag specielt drabbad, för att hon försöker göra det bästa i sin sitatuon. Hon bröt inte mitt ben precis ;)

Ett kg är jävligt löst ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Anonym sa...

Låt folk få göra vad de själva vill så länge det inte skadar någon annan. Känner hon sig bättre av hasch, låt henne röka hasch? Det kostar ju mindre om hon slipper åka in på sjukan å få smärtstillande.