2008-01-17

Stängt för allmänheten

Jag såg i Nacka Värmdöposten att entrén till Värmdös nya äventyrsbad kommer att ligga på hundra spänn för vuxna och 75 bagis för barn från tre år.

Undrar om man inser att man har problem. 425 kronor för en trebarnsfamilj innebär ju att de allra flesta familjer kan glömma att göra ett besök ens en gång i månaden. Det är en sådan här avgiftspolitik som gör att familjerna i allt mindre utsträckning stimuleras att göra saker tillsammans. Resultatet blir att barn och ungdomar allt tidigare drivs att skaffa egen sysselsättning. Den består inte sällan i att man drar omkring i gäng och lever bus.

Alla naiva idéer om vårdnadsbidrag med mera kommer på skam och inte blir man mer uppmuntrad av den moderata orföranden i Värmdö simhall AB, Hans-Ove Görtz, som säger att det är socialnämnden som får ta ställning till hur man kan stärka ekonomin hos de familjer som inte har råd att betala entrépriset. Det är inte simbolagets ansvar, menar han. - Ska allt så!

Grattis till Gustavsberg vars stamkunder kommer att bli engångsbesökare typ underteckad som testar alla äventyrsbad. Grattis också till de frekventa besöken av skattesubventionerade Hemfrids personal som kommer med barn från Saltsjöbaden med familjen SUV.

I min egen kommun Haninge kostar det tio kronor för ett barn att bada. Vi har inget äventyrsbad men det går bra ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: