2008-01-19

Debatt med Stina Lundberg Dabrowski

Jag blir lite förvånad när jag läser Johan Rylanders TV-krönika i Göteborgsposten. Han skåpar ut Stina Lundberg Dabrowskis debut i SvT Debatt och skriver:
Pånyttfödda Debatt var en katastrof. Om det nu går att dra såna jämförelser mellan ett tv-program och saker som faktiskt kan hända på riktigt.
Själv tycker jag att nypremiären av Debatt från Göteborg var uppfriskande och att det lovar gått inför framtiden. Programmet var rappt och programledarens interventioner i deltagarnas utsagor kändes naturliga. Att Anette Kullenberg gapade sig genom programmet får tas upp på clownkontot.

I programmet testades en ny typ av interaktion med tittarna. I studion fanns Axel Gordh Humlesjö som hade direktkontakt med tittarna via mejl och sms. På ett skickligt sätt gjorde han små kommentarer från tittarna och formulerade tydliga frågor till debattdeltagarna. SMS:en som brukar rulla i nederkant på rutan fanns i stället bakom programledaren. Det gjorde absolut ingenting att man inte kunde läsa dessa textremsor och man får förmoda att de mer var avsedda för studiopubliken.

Aftonbladet intervjuar Stina Lundberg Dabrowski, SvD, Aftonbladet
s även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Deauville sa...

Detta var det absoluta bottennappet - Stina Dabrowski tappade helt greppet vilket visar att hon nu gjort sitt. Att dessutom låta en senil åldring högljutt skrikande få breda ut sig i sändning visar på en häpnadsväckande brist på medmänsklighet.