2010-07-31

Är friheten större i Vellinge?

"Här är friheten större" är Vellinge kommuns devis och orden möter oss när vi rullar in i denna skånska kommun. Att friheten inte är större för ensamkommande flyktingbarn blev vi varse i vintras. Men nu läser vi att stjärnkusken Lufti Kolgjini även han är tveksam till "friheten" i Vellinge.

Enligt Sydsvenskan ska Kolgjini nu sälja sin hästgård i Gessie och lämna Vellinge kommun för gott. Det sker i protest mot kommunens beslut att han måste riva de fyra personalbodar han utan bygglov lät sätta upp i vintras.

Jag är benägen att tycka att Kolgjini överreagerar. Det har han gjort förr. Självklart kan man inte bygga utan bygglov och man får nog bita i det sura äpplet om man inte följer det regelverk som gäller. Det verkar vara ganska mycket divafasoner och sådan kan inte belönas ens där friheten är större. Bra att Vellinges kommunalråd, Lars-Ingvar Ljungman, biter ifrån och konstaterar:
Problemet är väl att den gode Lutfi inte själv visat någon större smidighet i det här fallet, säger Ljungman. Vi brukar ju hävda att friheten är lite större i Vellinge. Icke desto mindre finns ett regelverk som även vi politiker måste följa. Om inte, får vi länsstyrelsen på oss.
Sydsvenskan, Stjärnkusk säljer gård i protest

Bloggar om ,

Inga kommentarer: