2011-02-12

Gnäll från Örebro i Nerikes Allehanda

Man brukar ju skoja om att närkingar gnäller. En god historia är örebroaren som träffade en person som sa: -Vilket vackert väder.
-Idag ja, svarade örebroaren.

Man undrar därför om Nerikes Allehanda idkar självironi när man a propos doktorspromoveringen sätter rubriken "Dyr ceremoni när doktorer firas".

Det är ganska bedrövligt att tidningen beklagar sig över en stor akademisk högtid som går loss på 982 265 kronor. Det hade ju varit lite bättre om man istället uttryckt glädje över att universitet skapar traditioner och att Örebro fått 46 nya doktorer och ett antal installerade professorer.

Örebro universitet är antagligen lika bra för Örebro som Svampen, SCB, det nedlagda Livregementets grenadjärer och kex- och skofabriker i historien. 982 265 kronor ger mångdubbelt tillbaka.

Eftersom folk på universitetet kan läsa är det sannolikt att de även prenumerar på NA. Men kanske borde de fundera över detta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag hör till kategorin prenumerant på Allehanda och universitetsanställd som länge och allvarligt funderat på ditt förslag!