2012-01-13

Dagens trams inträffar i Trelleborg

För två månader sedan stod jag på busstorget i Trelleborg en tidig morgon. Det var trevligt och jag skattade högt när jag såg en tupp och några hönor spatsera i rabatterna. Döm om min förvåning när jag såg ett nykläckt ägg. Hädanefter gillar jag Trelleborg lite extra.

Men idag kan jag konstatera att Trelleborgs socialdemokratiska oppositionsråd verkar lite väl känslig. Bakgrunden är att det moderata kommunalrådet Ulf Bingsgård i sitt twtterflöde skrivit om den stora grannstaden i norr:
Hörde att Malmö söker en ny slogan. Vad sägs om "Malmö — en pangstad nära dig"
Att detta är ett skämt är tämligen uppenbart. Självklart är händelserna med mord och vapen i Malmö ytterst allvarliga. Men nog kan man skämta på denna nivå och det är faktiskt lite roligt att använda ord med dubbla betydelser. Bingsgård har inte gått över gränsen. Att det socialdemokratiska kommunalrådet går i taket verkar löjligt och man inser att det i själva verket handlar om partipolitisk tuppfäktning. – Jag är jätteupprörd efter att ha läst vad han har skrivit. Blir helt chockad, säger oppositionsrådet Catherine Persson till Trelleborgs Allehanda.

Jag vet inte om jag vågar citera Trelleborgs egen kommunslogan - "Lite mer Trelleborg". Lite mer Trelleborg vill vi inte ha om oppositionsrådet "chockas" av ett litet och uppenbar skämt. Bättre med Malmös slogan - "Mångfald, möten, möjligheter".

Förvisso är Andreas Schönström, socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö väldigt kritisk till Bingsgårds tweet. Men socialdemokratiska kommunalråd och kommunstyrelseordförande Ilmar Repaalu i Malmö kämpar på och är konstruktiv. Han hjälps knappast av överreaktionen från sin partikamrat i Trelleborg.

Men Bingsgård verkar ha fötterna på jorden. Nu ber han de som tagit illa vid sin om ursäkt i en tweet. Det är snyggt men det lär nog inte vara så många som blivit ledsna. Betydligt fler ler nog lite och påminns om den allvarliga utvecklingen i den fina staden Malmö. Frågan är nu om oppositionsrådet kommer att motionera i fullmäktige om att kommunstyrelsen med kraft ska agera för att få bort att Trelleborgs skämtsamt benämnes Trellehåla eller Trällehauula som man säger på sydsvenska.

2 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Man behöver inte alltid ta allt så allvarligt, se det som ett skämt !

Anonym sa...

Suck!!
PK-eliten verkar vara helt humorbefriade. Detta ironiska inlägg i debatten kring Malmö och den våldsvåg som är befäst i staden riktade sig inte till mot någon person. Han skämtade bara med ett redan konstaterat faktum - att Malmö har ovanligt många våldsbrott.