2012-08-06

-Lugnet är duktig på representation, sa kommunalrådet Bucht i Haparanda

Kommunalrådet Sven-Erik Bucht (s) i Haparanda avtackade i början av 2009 Kristina Lugnet som kommundirektör i Haparanda. Med facit efter dagen är det närmast ironiskt att läsa att Bucht talade om glitter och glamour och att hon är duktig på representation. SIC!

Generaldirektör Krístina Lugnet kommer att få lämna Tillväxtverket. Det blåser på¨toppen och hon har uppenbarligen inte haft koll på ivriga medarbetare på denna myndighet där många har en bakgrund i näringslivet. Det är inte helt osannolikt att dessa tagit med  sig en representationspraxis som kan vara acceptabel i näringslivet. Skillnaden är att man i staten har ansvar för det allmännas pengar. I näringslivet svarar man inför aktieägarna och några företagsevent måste till för att hålla upplevelseindustrin under armarna.

Jag vet att Kristina Lugnet var en omtyckt och framgångsrik kommunchef i Haparanda och hittar en närmast ironisk artikel i Norrländska Socialdemokraten. Kommunalrådet Sven-Eric Bucht höll tal till Lugnet och sa:
Jobbet framför allt, du har verkligen brunnit för uppgiften och fått saker gjorda. Bryr sig alltid om, du har ett stort socialt patos och är duktig på att underhålla kontakter. Det tredje draget, allt ska se ut något för världen, det får gärna vara glitter och glamour och du är duktig på representation. Inte konstigt att de utser dig till generaldirektör.


Oj då. Förutsåg Bucht något?
DN, DN, SvD

Inga kommentarer: