2011-11-24

Årets lustigaste och klantigaste pressmeddelande

Handels har stämt underklädeskedjan Change som vill att personalen i butikerna ska ha namnbricka som anger deras bh-storlek. Facket menar att detta är kränkande och även om företaget säger att det är frivilligt kan konstateras att företaget i sin policy anger att man anser det är önskvärt att behåstorlek exponeras. Förutsättningarna för att företaget småningom måste krypa till korset är uppenbar. Eller ska man skriva: "Krypa till korsett" :)

Klart skruvad idé från företaget tycker jag. Och inte blir man övertygad när man hör verkställande direktörens försvar. Hon levererar groda på groda och måste nog sägas vara illa rustad att hantera mediafokuseringen på företaget. I ett pressmeddelande skriver hon ett så kallar "öppet brev" som bara blir naivt och vämjeligt. Hon ger till och med facket citat som kan komma att användas mot företaget i en kommande rättegång. Ska man vara lite lustig kan man fråga sig vad som skulle stå på eventuella manliga butiksbiträdens namnskylt - "Torsten Nolla"?

Mest roligt är att hon levererar kontamination på kontamination. Kontamination i grammatikens värld innebär att man blandar ihop synonyma eller besläktade uttryck. Säger man till exempel "ta självmord" är det en sammanblandning av uttrycket "ta livet av sig" och "begå självmord".

Eller vad sägs om följande underbara uttryck:
"Duktiga bh-säljare föds inte på träd". Uppenbarligen växer korrekturläsare inte på träd när Chnege skriver pressmeddelande. Eller är det så att vd:n vill anställa sparvar eller skator. De föds ju på träd. Lite lustigt är att om vd själv var duktig på kvinnokroppens anatomi skulle hon kanske inse att bh-säljare föds vid kvinnans barm.

Sedan fortsättet hon och uttalar: "Media och Handelsförbundet i Sundsvall har ett tydligt maktövertag och spelar med dubbla kortlekar." Spelar man med dubbla kortlekar är det ganska enkelt att avslöja fusk. Antagligen menar hon att media och facket spela med dubbla kort.

Här läser du det sorglustiga pressmeddelandet. Denna vd har antingen dåliga rådgivare eller så lyssnar hon inte på dem.


1 kommentar:

Bengt O. sa...

Tydligen är det inte bara "Chnege" som slarvar med korrekturläsningen ;-)

Skämt åsido. "dubbla kortlekar" var superkul.