2008-05-22

Han kom som ett yrväder en aprilafton

Förra veckan var jag tre dagar på den utmärkta konferensanläggningen Rosenön här i Haninge. Härliga vårdagar på ön Krogarholmen i skärgården norr om Dalarö alldeles intill Strindbergs Kymmendö är inte fel.

Ryktena på haket gick att Hyresgästföreingen var på väg att sälja den konferensanläggning man köpte av LKAB 1979. Och nu läser jag i Dagens Industri att Skypes grundare Niklas Zennström är en av spekulanterna till denna pärla.

Mest uppseendeväckande är kanske att anläggningen kan komma att blir privatbostad. Det är ju ganska många rum. Men man kan ju givetvis riva lite kåkar. Det som möjligen är lite tråkigt är att det finns en risk att en stor del av den vackra ön blir privat tomt och ett antal arbetstillfällen lär också försvinna. Men har man tur kommer Zennström att gilla Haninge, flytta hit på riktigt och betala skatt. Lite satsningar i det lokala näringslivet borde också traktera en entreprenör. Varför inte lite företagsamhet på närbelänga Ornö. Det är något att visa affärskontakter i övriga världen.

DI skriver:
Rosenöns taxeringsvärde ligger på runt 20 miljoner kronor, men sannolikt är
marknadspriset betydligt högre.
Att marknadsvärdet blir betydligt högre är nog knappast en överdrift. Utan att vara värderingskunnig skulle det förvåna mig om köpeskillingen understiger 85 miljoner. Zennström kommer att vara bättre för Dalaröborna än Carlsson i Hemsöborna.

Rosenön

Bloggar om

Inga kommentarer: