2008-09-17

Skäms! Krämare i Karlskrona

UPDATE: Nu verkar gallerian backa. Tur det. Dagen

Blekinge Läns Tidning kräver 1500 kronor om dagen för att Frälsningsarmén ska få samla in pengar på Wachtmeister galleria i Karlskrona. Centrumledaren (vilken titel) säger:
– Vi bedriver handel, inte ideell verksamhet. Dessutom handlar det om säkerhet, att vi ska veta vilka som står i gallerian.
Självklart kan och ska ägaren av ett köpcentrum betämma vem som får bedriva insamlingar. Men att kräva att Frälsningsarmén ska ta ur bössan för att betala en administrativ avgift är löjeväckande och pinsamt.

Jag antar att Wachtmeister galleria fått sitt namn från ätten Wachtmeister Johannishus. Ett fantastiskt gods och en ätt med anor. Nu sitter en krämarsjäl på en galleria och degenererar familjenamnet. Var på er Wacht!

SvD,

Bloggar om

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har länge väntat på att få göra en sådan här kommentar hos dig: Det är väl knappast Blekinge Läns Tidning som kräver pengar av Frälsis? Räcker inte presstödet.... ;-)

Anonym sa...

Fast det var röda korset, va? Inte frälsis.

Per Westberg sa...

Det var nog både RK och Frälsis. http://www.blt.se/nyheter/blekinge/en-tusenlapp-om-dagen-raknas-som-bra-(856452).gm Intressant intervju.