2009-03-04

Kyrkoordnaren som Nicke Nyfiken - Hur man viker hotellnotor


Om man viker ett A4-papper gör man det normalt genom att vika det på mitten. Men i hotellbranschen är det andra bullar som gäller.

När man checkar ut från ett hotell viks hotellnotan, vilken i Europa nu i normalfallet har A4-format, i tre delar. Det är knappast det enklaste sättet att vika ett papper.

Jag har aldrig frågat, trots funderingar, men när jag konstaterat att ordningen är densamma på Spetsbergen vågade jag fråga hotellreceptionisten från SAS Radisson Polar Hotel Spitsbergen i Longyearbyen.

Hon svarade att man får lära sig att vika räkningen tredubbelt. Hon avslöjade till och med att SAS Radissons fakturor är mikropeforerade. Jag noterar att SAS Radisson har extra snygga skrivarpapper eftersom deras logga stiligt dyker upp centrerat på det ihopvikta kvittot.

3 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Resor världen runt har lärt mig att när det blir brådis så är det enklast att betala och stoppa den trevikna! räkningen i kavajfickan!
Stannar man länge får man dessutom en hög tvättkvitton! Indien/Pakistan

Per Westberg sa...

Aha
Formatet kommer sig av detta med kvajfickor.

Anonym sa...

Kan vara kavajfickorna men jag tror även att det är de avlånga kuverten det handlar om. Jag är ju inte så väldigt berest av mig men när jag var i Amsterdam så fick jag fakturan vikt i ett sådant kuvert.

Men visst vill de att deras logga ska hamna överst också.