2011-10-13

Dålig kritik är bra kritik

Dagens SvD Kultur är skön läsning. Ord och inga visor skulle man kunna säga.

Fredrik Sjöberg recenserar Ulf Lundells nya bok "Allt är i rörelse". Detta är en förfärlig bok, skriver Sjöberg resolut och han avslutar sin recension med orden: "Nästa bok är säkerligen bättre".

Lite tråkigare, eller egentligen mer tragisk läsning, levererar Kristin Lundell som bevistat Britney Spears framträdande på Malmö Arena igår där hon gav en föreställning i Femme fatale-turnen. Hon skriver brutalt och naket att den forna superstjärnan i sin nuvarande dagsform inte borde stå på scen.

Jag är benägen tro att dagens båda recensioner är ärliga och relevanta. För inte kan det vara så att Svenskans kulturredaktion fått sur mage. I förrgår var det tidningens dansredaktör (SIC!) Eva Ångström som levererade en drapa om dansverket Episode som nu gästar Dansens hus i Stockholm. Hon skrev:
Allt är inramat av tre dansare som irrar runt i rödkrulliga peruker, bomberjackor och stelnade clowngrin - skrattmänniskor som spränger bomber i brist på tillhörighet.
---
Men ingenting griper egentligen tag eller intresserar på allvar i denna tafatta blandning av uttryck, där Niko Meinholds animerade pianospel i längden blir den bäst förankrade teatrala effekten. Resten är faktiskt uselt dåligt.


Inga kommentarer: