2006-12-06

Aftonbladet saknar respekt för äldre

Utfall mot kvällstidningsjournalistiken tillhör de mest frekventa ämnena för artiklar på bloggen. Och i stort sett förvånas man varje dag.

Idag skriver Aftonbladet om hertiginnan av Halland HKH prinsessan Lilian som inte kommer att närvara på Nobelfesten. -Jag har alltid gått på Nobelfesten, jag förstår inte vad som händer, uppges prinsessan ha sagt till Aftonbladets reporter. Tidningen skriver:
När Aftonbladet berättar för prinsessan att man på Nobelstiftelsens presskonferens fastställt att hon inte kommer att närvara under festligheterna, blir hon bestört.
Så oerhört okänsligt att skriva något sådant här. En person som fyllt 9a år ska inte behöva bli uppringd av en tidning på detta sätt och tvingas till uttalanden. Aftonbladet insinuerar att hovet bär sig illa åt. Som läsare av Aftonbladet kan vi utgå från att deras tes är felaktig och samtidigt kan vi nog anta att hovet hanterar kungliga familjens medlemmar på ett hedervärt sätt.

Men att ringa till prinsessan Lilian är att visa brist på respekt för en åldrig människa och det är oerhört kränkande för familjen. Samma okänslighet visade vissa media när det gäller Fredrik Reinfeldts far.

Skäms!

DN försöker lägga saken tillrätta

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: