2006-12-22

Rykten om rykten är konstigt

23 dec
Många rykten blir det
Nu har Niklas Svensson kommenterat ryktena om rykten och det blir ännu mer obegripligt varför en duktig journalist på sin blogg sprider rykten om rykten. För vörgit verkar det vara trams som knappast sysselsätter särskilt många grävande journalister över helgen.

22 dec
Niklas Svensson skriver på sin blogg Politikerbloggen:
Extremt allvarliga rykten som rör två ministrar i den nya regeringen sprids just nu bland både politiker och journalister. Flera reportrar uppges arbeta med att kontrollera uppgifterna. Politikerbloggen återkommer i frågan.
Men vad är det för trams att skriva om sådant. Rykten om rykten. Det verkar ligga ganska långt från journalistik. Visserligen har Niklas Svensson när han var reporter gjort mycket bra avslöjanden, låt vara att den senaste affären (Leijongate) renderat ett åtal.

Ibland skrivs det ett och annat i bloggosfären som inte borde ha skrivits. Men vem vet? Niklas Svensson har kanske goda grunder för att skapa rykten om rykten. Jag är mer nyfiken på varför Svensson skriver som han gör än vad det är för avslöjande som väntar. En borgerlig bloggare hade en rätt kul kommentar: -Kanske består avslöjandet i att något statsråd inte lämnat tillbaka några böcker på biblioteket.

Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

CV sa...

Ja det är sant, varför skriva om rykten om rykten. kanske för att visa att han vet något.
Sedan efteråt när vi andra vet.
Fast jag kan inte låta bli att undra vad det är.
RS
kulturbloggen.com

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det är allvarligt denna gång och rör bl.a. en minister från Kd.

Per Westberg sa...

Som sagt. Jag är just nu mest intresserad över varför en skicklig journalist sprider rykten om rykten

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.