2006-12-23

Kronofogden får ny logga


Så här ser kronofogdemyndighetens nya logotype ut. Den kommer att kosta 500 000 kronor vilket jag inte tycker är särskilt mycket om man också betänker att det ska skyltas om. Jag hoppas slippa få se denna logga på kuvert i min brevlåda.

Kronofogden arbetar numera mycket förebyggande. - Vi kan lägga mer resurser på vårt förebyggande arbete, som syftar till att förhindra att folk hamnar i en sådan skuldsituation att de inte kan reda ut den själv. Ett exempel är julhandeln, där inte minst unga människor drar på sig för stora skulder genom kreditkortsköp. I dag finns 35 000 ungdomar mellan 18 och 25 år skuldsatta i Kronofogdens register berättar myndighetens chef, rikskronofogde Eva Liedström Adler.

www.kronofogden.se

2 kommentarer:

Caesar Colonii sa...

Men vart i all världen tog deras gamla tagline/payoff/slogan vägen — "ALLA SKA GÖRA RÄTT FÖR SIG?"? Den hade visserligen en rätt protestantisk klang, men budskapet war icke desto mindre kristallklart att fogden inte är någon man fvckar med.

Per Westberg sa...

Hav förtröstan.

En sökning på nätet ger vid handen att Kronofogden har en vision som lyder: Ett samhälle där alla vill göra rätt för sig.

http://www.kronofogden.se/download/18.e03bc7b10bcce611828000267/kronofogdens_vision.pdf

Ibland glömmer vi bort att Kronfogden driver in alla skulder. Alltså även när företag och privatpersoner är borgenärer och inte får betalt.