2006-12-03

Tony Blair pressar katolska kyrkan

Den brittiske premiärministern Tony Blair gjorde på AIDS-dagen, den 1 december, ett tydligt uttalande riktat till kyrkor och religiösa grupper. Adressen är främst romersk-katolska kyrkan men även evangelikala grupper. -I think if all the churches and religious organizations were facing up to reality, it would be better, sa Blair och refererade till vissa kyrkors hållning när det gäller framhållandet av avhållsamhet och bann av kondomanvändning.

Enligt anglosaxiskt manér återkopplade Tony Blair i sitt tal till sin egen familj. Det blir då en ännu mer intressant markering eftersom Tony Blairs hustru, Cherie, är en mycket from katolik. Bland annat har familjen regelbundet besök av en katolsk präst som kommer med kommunionsväska till 10 Downing street.

Katolska kyrkan måste snart revidera sitt hårdnackade fördömande av kondomer eftersom alltfler katoliker, präster, biskopar och kardinaler ifrågasätter Vaikanens kategoriska nej till barnbegränsningsmetoder. Just barnbegränsning är den egentliga orsaken till att man motsätter sig kondomanvändning. Men på goda grunder kan man hävda att anvhållsamhetsdoktrinen inte är hållbar. Särskilt inte som många som smittas av sexuellt överförbara sjukdomar tvingas till sex.

Yahoo News, Blair presses religious leaders over condom bans, on AIDS day
Kyrkoordnaren den 10 augusti, Avhållsamhet funkar inte

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: