2006-07-15

Vad säger centerrörelsen om Fredrick Federley?

Fredrick Federley ligger säkert på kvällarna i sin lägenhet på Lilla Essingen och tänker att han är Centerpartiets Messias

Ungdomsförbund trampar snett
Ungdomsförbunden orsakar sina partier huvudbry ibland. Själv har jag på några månader förvånats över:
1. SSU:s Anna Sjödin som inte tar konsekvenserna av att ha varit omhändertagen enligt LOB och därefter delgivits brottsmisstanke om våld mot tjänsteman och olovligt förfogande.
2. Ung vänster som i sina led haft en gatuterorrist med förtroende som nämndeman
3. Moderata ungdomsförbund i Kronoberg som vill legalisera prostitution
4. Centerns ungdomsförbund som utan att blinka antar ett yrkande om att tillåta tvegifte

Naiv SSU:are lever i agentfiktionens värld
Ibland kan man le lite åt naiviteten hos ungdomspolitiker som då en SSU:are i Skåne (det är för pinsamt att länka) sprider ett rykte på Internet att han minsann vet att en palestinsk besökare på SSU:s valläger på återresan blev anhållen, förhörd och fick mobiltelefonen beslagtagen. Och detta skulle vara ett verk av israeliska agenter på en svenska flygplats. Alla förstår att om en sådan händelse timade och den skulle kunna beläggas skulle vi ha en diplomatisk kris med CNN "Breaking News" på plats utanför Arvfurstens palats. Denna SSU:are må vara förlåten eftersom han inte har någon framträdande ställning i partiet och hans påståenden föregås med en sund tystnad från överiga SSU:are.

Federley i Expressen
Fredrick Federley skriver den 14 juli i Expressen under rubriken "Därför skänker jag pengar till Israel". Federley skriver att det för honom känns viktigt att ta ställning i konflikten och han tar ställning för ett Israel som för sina anfall mot den självständiga staten Libanon får skarp kritik av de flesta länder. Påvens talesman i utrikespolitik har fförklarat att Israel gått över gränsen för det tillåtna och i Sverige har inget parti gått fram till Israels försvar.

Federley är t.o.m. större försvarare av angreppen än USA:s president George Bush som efter att ha talat med Libanons premiärminister Fuad Saniora lovar att pressa Israel för att undvika civila offer. USA:s diplomatiska uttryckssätt är att man fortfarande Israels rätt till självförsvar. Detta är försiktigt uttryck om man betänker hur USA tidigare alltid med skärpa tagit Israel i försvar.

Men Fredrick Federley stödjer krigshandlingar som saknar stöd i folkrätten.
Ett mycket förvånande utspel av en politiker i ledningen för Centerpartiet som borde tvinga partiledaren Maud Olofsson att ta tillorda.

Federley en Messias
Vad har då Fredrick Federley för syfte?
-Centerpartiet har ofta inte kommit med i den utrikespolitiska debatten varför det är viktigt att poängtera hur en del av oss resonerar, förklarar Federley.

Federley tror att han har nyckeln till frågorna där Centerpartiet måste ändra ståndpunkt för att bli det stora partiet igen. Rörelsen har ju på kort tid gjort helomvändning i flera frågor; ingen grön prägel på partiet och glömt den tidigare inställningen till kärnkraften. Kanske är Federley en av fäderna till den nya kursriktningen? Vidare driver Federley att Centern skall lämna sin negativa hållning till det europeiska valutasamarbetet. Det är så dags nu, säger en gammal EMU-vän som jag.

Nu går han alltså vidare på det utrikespolitiska området vilket rimligen måste bekymra partiledningen. Federley skulle sannolikt inte antas till UD:s aspirantutbildning.

Skriv bättre Fredrick
Ett tips till Fredrick är att jobba mer med språk och disposition när han får chansen att skriva i Expressen. Den text som finns på Expressens webbplats är högstadieaktig.

Centerns Stockholmslista
Fredrick Federley undertecknar sitt inlägg med "riksdagskandidat, C, Stockholms stad".

Vi kan vara lugna. För det första har centern mycket svagt stöd i Stockholms stad och har för närvarande ingen riksdagsbänk. För övrigt är han andra namn och lista toppas av skådespelerskan Solveig Ternström, 69 år.

Den som har anledning att var orolig är kanske just Solveig Ternström. Många som tror på hennes förmåga att sitta i riksdagen till hon fyller 74 år kommer säkert att fundera två gånger när man förstår att Fredrick Federley kan komma att bli Ternströms ersättare. Ännu svårare för Ternström blir det att partiets tredje namn är en kvinna som i Rapport uttryckt stöd för att särskilda muslimska lagar borde införas i Sverige. Förvisso har hon tagit avstånd från sitt uttalande - sannolikt efter att ha blivit uppläxad av partiet - men det är givetvis besvärande vad hon egentligen sagt.

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Alexander sa...

Tänkte gå igenom dina exempel på "dåliga" ungdomsförbundshändelser:
1. SSU:s Anna Sjödin.
Vad ska hon göra. Hon anser att det är han som ska bli åttalad.
2. Ung vänster som i sina led haft en gatuterorrist med förtroende som nämndeman.
Well, hon var ju inte medlem längre då det hände.
3. Moderata ungdomsförbund i Kronoberg som vill legalisera prostitution.
Tyvärr verkar det som svenska modellen är den enda som får uttryckas i detta land om man inte vill bli kallad massa dumma saker. Själv anser jag att den inte fungerar. Om legalisering är rätt väg vet jag ej. Men jag är nog rädd för att den är bättre än dagens.
4. Centerns ungdomsförbund som utan att blinka antar ett yrkande om att tillåta tvegifte.
Ja. Eller religon ska hålla sina fingrar borta från lagen. En könsneutral äktenskapsbalk ska självklart finnas. Om man ser på äktenskapet utan religon och kön så är det ett kontrakt som har med arv och ägande att göra. Varför ska inte tre personer kunna använda sig av denna kntraktsform?

Per Westberg sa...

Anna Sjödin bör avgå. Det är nog illa att ha blvit omhändertagen enligt LOB. Det krävs mycket för att polisen skall omhänderta. I hela mitt liv har jag bara upplevt en bekant som blivit omhändertagen för fylla.

Ung vänsters gatuterrorist kanske t.o.m. aldrig varit medlem. Hur kan man då verka för att en "utomstående person" blir nominerad som nämndeman?

Sexköpslagen är fungerar. Jag trodde inte på den när den kom. Det är faktiskt så att vi har mindre prostitution i vårt land än i t.ex. det yndiga Norge.

Det är ingen slump att antrpologerna kan visa på få exempel där månggifte är bärande i en kultur. Månggifte leder nämligen till förtryck och underordning.

Karin sa...

"Ett tips till Fredrick är att jobba mer med språk och disposition när han får chansen att skriva i Expressen. Den text som finns på Expressens webbplats är högstadieaktig."

Tja. Ett resultat av den fantastiska svenska skolan. :)

Anonym sa...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»