2009-01-16

Bra gjort Littorin - TA INGEN SKIT

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin blev under dagens frågedebatt så förbannad på socialdemokraten Luciano Astudillo att han lämnade kammaren.

Här höjdes min aktning för Sven Otto Littorin samtidigt som förtroendet för Luciano Astudillo, som jag förut gillat, sjönk som en sten. Hoppas nu Luciano Astudillo ber om ursäkt för att han i kammaren börjar surra om att Sven Otto Littorin är kreativ i sitt privaliv. Men mina förhoppningar om Luciano Astudillos förmåga att förstå är ganska små. Särskild med tanke på att han redan varit inne på sin Expressenblogg och bristfälligt försvarat sitt agerande och därmed visat att han förstå nada av hur Littorin kan känna.

Det är bra Sven Otto. Ta ingen skit. En till som inte ska ta någon skit är Astudillo sexåriga dotter som har en pappa som öppet lämnar ut uppgifter om hennes trotsålder (Läs detta blogginlägg). Jag hoppas att Luciano Astudillos dotter snart får se Grynet på tv och att hon lär sig Grynets valspråk: "Ta ingen skit". Littorin verkar redan ha joinat Grynets klubb.

Annars kan man konstatera att Astudillo inte är särskilt kreativ. En enkel sökning på Google ger nämligen vid handen att karlen verkar ha en förkärlek till ordet kreativ. Idag snackade han om kreativt privatliv och kreativ bokföring medan han den 11 december skrev om "kreativt siffertrixande". Den 10 december var det Creative Britain, Kreativa Sverige och den 4 november interpellerade han om kreativa näringar.

Debatten i bild på Aftonbladet
Luciano Astudillos blogg, Varför Littorin?

Bloggar om ,
DN, SvD, Sydsvenskan, Aftonbladet

13 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet! Sossarnas agerande i opposition påminner mest om en mobbares agerande.

Anonym sa...

Ytterligare ett tydligt utslag av hur ovana borgerliga politiker är vid att bli granskade.

Att kunna stå ut med att under månader och år hudflängas och bli tagen heder och ära av är en fötutsättning för att kunna bli politiker inom vänsterblocket.

Toppen av isberget är två mord. Tacka f-n för att vi inte får bättre människor att ställa upp för de absolut högsta posterna!

Kurt sa...

Tänk om t ex Göra Persson skulle ha rusat ut ur riksdagen och gråtit ut hos pressen varje gång hans privatliv togs upp i talarstolen! Att Sven-Otto Littorin sysslat med kreativ bokföring och fuskat med sina meriter får han helt enkelt acceptera det inte glöms bort.

Per Westberg sa...

Bra att du tar upp hatet mot socialdemokrater. Det har varit subtilt men samtidigt brutalt. Synd därför att sossar ska ge sig in på den arenan som mörka högermän ägnat sig åt.

Anonym sa...

"Ta ingen skit"
Tja den som går ut med den förutsättningen här i livet får problem den saken är klar. Det finns många tillfällen här i livet när man kan tvingas ta lite skit.

Det vet åtminstone de som har gjort värnplikten. Där får man ta skit dagligen men det är bra träning inför livet. Lite skit härdar och gör människan mindre lättkränkt, man får större möjlighet att svälja besvikelser och motgångar här i livet och gå vidare.

En av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna fick en gång frågan vad hans största tillgång var, han svarade:
"Min förmåga att ta skit, ruska det av mig och bara gå vidare"

Japp det är det som gör en vinnare. Den som inte lär sig att ta skit växer aldrig upp utan förblir ett gnälligt och lättkränkt barn hela livet.

Per Westberg sa...

Littorin kan ta skit precis som Göran Persson tvingades uthärda skit. Men genom att inte ta skit visar man att man kan ta skit.

Men strunt är strunt och snus är snus, om ock i gyllne dosor. Men rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor.

Anonym sa...

messiga minister som inte tål någonting, det märks varför sverige funkar som det gör.

Anonym sa...

Barnsligt att springa ut på det där sättet. Det borde han klarat av på ett bättre sätt!

Anonym sa...

Bra inlägg.

Till er som inte tycker att utfrågningen av statsråd om deras tjänsteutövning ska vara just en utfrågning om deras tjänsteutövning:

Vad tycker ni då att en utfrågning om statsrådens tjänsteutövning ska handla om om inte just statsrådens tjänsteutövning snarare än personliga förhållanden?

Anonym sa...

Men genom att inte ta skit visar man att man kan ta skit.

Nej det gör man inte. Man visar bara att man är en lättkränkt liten gosse som inte platsar på den här nivån.

Per Westberg sa...

Och om man inte kan höra vad talmannen säger och omedelbart ta rättning ska man inte ha förtroendet att representera arbetarrörelsen.

Anonym sa...

Jo, det är väl ett gott råd till Littorin. Ta ingen skit, ge ingen skit.

Anonym sa...

Förloppet i Riksdagen där Littorin rusade ut beskrivs mer ingående i denna artikel

http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=littorin_vill_inte_vara_med_och_leka_langre.html