2009-07-04

Bloggkyrkogård

Alex Schulman skriver på DN Kultur och konstaterar att bloggarna på det hela taget är oinressenta och betydelselösa. Schulman avslutar:
De traditionella medierna trippar på tå runt bloggosfären. De lägger sig på rygg och visar strupen. I rädsla för att stöta sig säger ingen sanningen – att den svenska bloggosfären både är rakt igenom ointressant och fullständigt betydelselös.
Jag tror att han har ganska rätt. Men vad gör det. Det är roligt att blogga. Kanske borde Schulman fundera på vad som driver bloggaren och inse att alla inte tror att jorden roterar kring den egna bloggen.

Men så bra att Schulman använder uttrycket - bloggkyrkogård. Det är ganska talande.

DN, Den onödiga bloggen

Bloggar om

4 kommentarer:

kulturbloggen sa...

Men bara att människor tränar sig i att uttrycka sig är positivt. Ett demokratiskt samhälle behöver fler röster som hörs än de som släpps igenom av DN-styrda debattsverige.
Det finns en verklighet utanför deras elit. Det finns människor som inte har råd att köpa en iphone.

Per Westberg sa...

Håller mer.

Anonym sa...

Det går bra att förakta de andra som inte har den platsen AS har. elina

Anonym sa...

Vem har sagt att Alex föraktar bloggare? Jag tycker det är ganska talande hur ett debattinlägg som detta i DN bemöts i bloggosfären. Ingen ens försöker diskutera sakfrågan; är det så att bloggarna sätter den mediala dagordningen eller inte? Istället ägnar sig 90 % av de lättkränkta bloggarna åt att kasta skit på personen Alex Schulman. På så sätt bevisar man ju bara att han har rätt.
Bara en sån sak som att Newsmill refererar till Schulmans artikel för "blogg-hat". Vad är meningen med det? Han säger ingenstans i artikeln att han ens ogillar bloggar.