2009-07-22

Egendomligt rubrikval


Jag har lärt mig att det är redigerare på tidningarna som sätter rubriker på artiklar. När jag idag i DN läser rubriken "Obama stryper vapenlobbyn" funderar man på om redigeraren överhuvud taget läst artikeln. Artikeln handlar om en lobby bestående av försvarsindustrin och lagstiftare från delstater med vapenproduktion. Men är det inte ganska vedertaget att när vi använder vapenlobby som uttryck för en företeelse i USA menar vi alla privatpersoner och organisationer som verkar för alla personers rätt att inneha egna vapen och som kämpar för en liberal vapenlagstftning.
Det skulle kännas skönt om Obama även vågade ta den fighten.
Weekly standard har en mer fyndig rubrik i - "Obama Shoots Down F-22".


Bloggar om

2 kommentarer:

Anonym sa...

DN borde också nämnt försvarsminister Gates insats. Det är hans plan om en genomgripande omprioritering, som nu börjar genomföras.
DN borde nämnt att stoppet för F-22ger utrymme för kraftigt ökad satsning på F-35.
DN borde nämnt att senator McCain stod för åberopandet av Eisenhowers avskedstal, som DN har som slutkläm, dock lite oprecist återgivet...
Liksom att McCains starka stöd för Gates och Obama bidrog till presidentens seger. Man kunde ersätta DNs utrikesrapportering med en direktlänk till Reuters, de är mer informativa, koncisa och saknar ofta den önskan DNs journalister har att anlägga egna synpunkter i nyhetsrapporteringen.
/M

Anonym sa...

Det är DN som skriver, vad kan man vänta sig för rubriker då?

Hoppas Obama kan hålla ut och förändra stora saker. Det börjar bli dax att göra det. Förändra hela mentaliteten, det spirituella och låta det växa.

Hur ska vi annars kunna möta våra nya vänner därute som väntar på att vi ska mogna någon gång?

Just det, den dagen kommer ske.