2009-07-03

Mobiler tåla inte dessa vätskor


Yngsta dotterns mobiltelefon är kaputt. Enligt utsago hade den hamnat i ett ölglas och jag utgår ifrån att ölglaset innehöll morotsjuice. Nåväl mobiltelefonen hade lagt sig till vila längst ned i glaset och min självklara fråga var om telefonen saknat SIM-kort. Då hade den ju inte sjunkit. Jag har själv tappat en mobiltelefon i sjön och vet att man då kan "ringa upp den".

Nu tillhör hushållet den skara som tecknat allriskförsäkring som komplement i hemförsäkringen. Det betyder att vi konsekvent säger nej när elektronikbutikens försäljare försöker pracka på dyra produktförsäkringar. Det är värt att ta självrisken på 1 500 kronor om olyckan är framme.

Om man råkar ut för vattenskador av alla de slag är givetvis Folksam det bästa försäkringsbolaget. Det är sannolikt bildat av människor som klarade sig när det blev mycket vatten. Detta hör man på namnet Folk sam. (simma, sam, summit).

Jag imponeras över hur smidigt skaderegleringen går till. Skaderegleraren tog uppgifterna på telefon och konstaterade att telefonen, inköpt i februari, var obrukbar. Vips hade hon skrivit en rekvisition som fördes över elektromiskt och det vara bara att gå till den närbelägna ON OFF-butiken och erlägga självrisken så nappade vi upp en torr telefon.

Men frågan kvarstår. -Hur kan man tappa en mobiltelefon i ett ölglas?
Bloggar om

2 kommentarer:

Carina Etander Rimborg sa...

ha, ha, ha… oj, det var roligt

Du vet väl att det vanligaste stället att tappa telefonen annars, det är toaletten…

Dotter sa...

Man sms:ar väl lite väl hårt. För starka tummar för reste av fingrarna!