2007-11-16

In GPS we trust

TT genom SvD och Helsingborgs Dagblad skriver om en bilist i Vänersborg som i snöväder blint litat på sin GPS med påföljd att han svängt där ingen väg fanns och därmed hamnat på en banvall.

GPS:er med uppdaterade kartor fungerar ofta alldeles utmärkt men de kan ha sin brister. För ett par veckor sedan skulle jag till Piazza Farnese i Rom. Till fots hittar jag ganska bra i centrala Rom men det visade sig att GPS:en hade ganska dålig koll på enkelriktningarna i den trånga innerstaden. Men det gick bra. Trotsa bara GPS:en och gör lite nya försök så går det bra.

I somras körde jag i USA och missade emellanåt någon motorvägsavfart. -Make a legal U-turn, replikerade den lilla GPS-vännen från Magellan. Men i mina öron lät det: - Make an illegal U-turn.

Men håller man sig till regler lyssnar man inte på det man tror sig höra. GPS:en sviker dig ju aldrig. I stället nås man av budskapet: "Calculating Route"

Aftonbladet har en artikel där ett vittne intervjuas

2 kommentarer:

Z sa...

ursäkta off topicen

Denna fråga har du säkert fått många gånger förr, men hur gjorde du för att få knuff.se-rutan i marginalen?
Ett sorts twingly :)

Efter att jag ställt en fråga i min blogg, skickade Karin Vinge en kod till mig (sjysst!), men den är anpassad för just hennes blogg, och jag försökte se vilken kod min sida (enklabloggen.blogspot.com) har hos knuff.se,
(på export.knuff.se) för att kunna ändra i javascriptet
men där stod "Forbidden"
Suck.

Jag har alltså inte tillträde till knuffs export-sida.
Hmmmm Synd.

Är ni bara några stycken utvalda som fått prova denna funktion?
I så fall förstår jag att det är hemligt och hoppas att denna knuff-funktion snart släpps :)

Per Westberg sa...

Hej Z
Skicka ett mail till mig på perwes(at)bredband.net så ska jag berätta mer.