2007-11-05

Nej detta är ingen ny affär

DN skriver att moderaterna i statsrådsberedningen öppnat e-post från LO till socialdemokraten, den förre statssekreteraren i finansdepartementet, Magdalena Andersson. Detta kunde ske efter att LO av misstag sänt budgethandlingar till moderatkvinnornas ordförande, riksdagsledamoten, Magdalena Andersson.

- Vi beklagar det som hänt, det var jävligt dumt, säger statssekreterare Mikael Sandström (m), på ett uppriktigt ärligt sätt.

Men visa av den så kallade Siggeaffären kallar nu socialdemokraterna in advokat Percy Bratt som säger att händelsen kan vara dataintrång. Om så är fallet är dock högst oklart.

Det hade varit bättre om man nu efter ursäkten från moderaterna lagt ner denna story. Detta är ingen ny Siggeaffär. Här handlar det om ett slarv från den avsändande LO-medarbetaren och en snabb ursäkt från en regeringsföreträdare. Vem har inte skickat mail till fel mottagare.

I Siggeaffären handlade det om lögner och en partiledare som visade sig förd bakom ljuset av sin egen spin doctor - partisekreteraren. Lars Leijonborg valde illa dolt att skylla ifrån sig på grund av en hägrande statsrådspost. Att Leijonborg innan Siggeaffären anklagat socialdemokraterna för allmän ohederlighet gjorde inte saken bättre.

Själv får jag många mail till några av mina namne. Jag brukar se till att de kommer rätt. Ibland är det omöjligt att inte ta del av innehållet. Men det är alltid väldigt ointressant.

Jag passade förresten på att skapa en ny grupp på Facebook:
Gruppen för de som heter Per Westberg, Per Vestberg, Pär Westberg eller Per
Wästberg o.s.v. Vi som är vana att få heta Per Westerberg.

Inga kommentarer: