2007-11-23

Men Sahlin då


UPDATE: På lördagen skriver Mats Engström på ledarplats i Aftonbladet att väljarna måste ha besked före nästa val. Han efterlyser en förnyad analys och besked från de båda regeringsalternativen. Mats Engström summerar läget bra genom följande text:
Sveriges situation år 2014 kommer att vara annorlunda än år 2003. Att blunda för det är dåligt politiskt ledarskap.
Min ursprungliga bloggtext
I morse levererade Svenska Dagbladets ledarsida en salva mot den osynlige statsministern. Men frågan är om inte socialdemokraternas ledare - Mona Sahlin heter hon - är ännu mer frånvarande på den politiska arenan.

Jag läser i Västerbottens Folkblad att hon är på turné i inlandet och i dag besökt Dorotea och Lycksele. Det är bra att Mona Sahlin åker runt i Sverige och gör sig synlig men är hon inte märkvärdigt frånvarande i debatten. Det hade ju till exempel varit kul om hon kommenterat det faktum att danskarna kommer att genomföra en folkomröstning om Euron. Det är ett svaghetstecken att vika sig för sina samarbetspartner och inte markera det alla vet. Vi måste fundera på hur vi tar sista steget i det EMU-samarbete vi deltar i och inför Euron.

Självklart ska oppositionens ledare uttala sig i veckans viktigaste politiska skeende (Se DN). Varför säger Mona Sahlin nada?

Det är besvärande att inte tala om hur Euron ska bli vår valuta. Sverige är med i EMU liksom samtliga EU:s medlemsländer. Vi deltar nämligen i EMU:s två första etapper (fria kapitalrörelser och Europeisk centralbank) men Sverige, Danmark och Storbritannien deltar inte i den tredje etappen som innebär att införa euron som gemensam valuta. Någon gång måste vi inse att vi ska vara med i Euron om vi ska vara med i EU. Och jag hoppas att tillhörigheten i den Europeiska unionen står fast.

Mats Engström på Aftonbladets ledarredaktion bloggar i alla fall i ämnet.

Dagens Eko, Fredrik Reinfeldt om euroomröstning

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: