2008-06-27

Vad är det här för skola?

SvD skriver om en lärare i estetämnen som blivit uppsagd på grund av att han är hårdrockare. Rektorn säger att det strider mot skolans värdegrund.

Om detta stämmer är det helt otroligt. Värdegrunder som utestänger hårdrockare borde inte få existera. Jag är ingen fan av dödskallar men vad gör det.

Sydsvenskan, Aftonbladet

UPDATE: Rektor Sven Torstensson har enligt Expressen kollat upp bandet Blodsrits webbplats. – De står för självmordsförhärligande och påtalar livets meningslöshet. Det är mycket våld och blod. Det funkar inte hos oss, det stämmer inte med skolans värdegrund, säger Sven rektorn. Han fortsätter:– De går inte att undervisa jag-svaga elever på gymnasiet med sådana åsikter. Föräldrarna skulle inte gilla det heller.

Men sådant där trams på webbplatser är bara en image. Inget att ta på allvar. De hårdrockare jag känner, och de är några stycken, är lika snälla som gossarna i kyrkokören. Eftersom hårdrockare överlag har bra röster borde de sjunga i kyrkokör.

2 kommentarer:

Faster Sven sa...

Väl talat! Så klok som du verkar vara, borde du kunna skaka av dig religionens mentala ok. Se bara till att du har något att fylla det sociala och identitetsmässiga tomrummet med först (varför inte hårdrock?), annars kommer du att halka dit igen fortare än du anar.

Faster Sven önskar dig all välgång.

Anonym sa...

Så länge han inte uppenbart propagerar för självmord eller satanism i sin roll som lärare,
gör han säkert god nytta i skolan.
Tonåringar behöver se att alla vuxna inte är 'tråkiga'.

johan,karlskrona