2007-06-08

Navigator of the Seas


UPDATE: Något försenade lämnade Navigator of the Seas Stadsgården med kurs mot Tallin. DN skriver att det var flest medleklassbritter ombord.
När jag var liten var det tradition att få en glimt på Svenska Amerikaliniens M/S Kungsholm* och M/S Gripsholm* när de någon gång under sommaren låg på Stockholms ström. Nu är kryssningsfartyg vanliga i Stockholm och i morgon kommer mastodonten Navigator of the Seas in till Skeppsbron. Navigator of the Seas är 311 meter långt, 48 meter brett och väger 142 000 ton . Ombord finns kanske upp till 3000 gäster och besättningen uppgår till cirka 1 200 anställda.

Just nu, strax före midnatt, passerar fartyget öster om Fårö och man har beställt lotsning från Tjärven till Stadsgården klockan 05.00 i morgon bitti.

1 kommentar:

Anonym sa...

V tyckte oxå att kors, va häftigt, vi ska kryssa! men vilken besvikelse, aldrig mer. Det var såååå tradigt, tur var att det fanns internet ombord. Varje gång vi stannat (rättare sagt) i/vid en stad det blev kapplöpning för at kunna se också nå´tt. Det var bara "grädde på moset" att personalen var otrevlig. och ännu mer grädde att resan var riktigt dåligt organiserad.
Det var Fritisresor-resa - lägg på minnet: UNDVIK FRITIDRESOR!