2006-08-07

BREAKING NEWS: Jimmy Nordin omhändertagen för fylleri

En god tumregel är att man aldrig skall skriva när man är upprörd. Detta struntar jag i nu.

Bänkad framför TV:n nås jag av att kulstötaren Jimmy Nordin från Gävle blivit omhändertagen av polisen enligt LOB [Lag (1976:511) om omhändertagande av berusade personer m.m.]. Han har, iförd landslagsdress, varit så berusad utanför spelarhotellet att landslagsledningen tillkallat polis. SvT tvekar inte att lämna ut hans namn. Vi vet ännu inte om det rör sig om alkohol eller om det gäller berusning genom andra droger.

När polisen omhändertar en fylla handlar det inte om att han är lite glad i hatten och lite dimmig. Han är så berusad att han inte kan ta hand om sig själv. Grund för omhändertagande föreligger också om han annars utgör en fara för sig själv eller för någon annan.

Jag tvekar inte att påstå att den som blir omhändertagen har alkoholproblem. Återigen en idrottsman som hamnar snett. Listan kan göras lång även om idrotten nog blivit duktigare på att hantera det grabbiga supandet på senare år.

Spritmissbruk ökar bland yngre och den tragiska händelsen med Jimmy Nordin är ett bevis på det alla vet - sprit är skit.

Läs artikeln: Klart att tjejen skall ha en grogg. Rasmus Andersson är utbildningsansvarig på Hasselakollektiv och skriver en mycket tankeväckande artikel i Aftonbladet.

Texten på Gefle IF:s webbplats just nu blir ironi:

Vår duktige kulstötare Jimmy Nordin tävlade i kvaltävlingen på Nya Ullevi idag. Han bjöd, med supporterhjälp, verkligen till och stötte samtliga kring 18,30m och slutade på 27:e plats i Europa. Men till finalplats krävdes 19,67m. Vi skall inte hänga läpp utan hålla med sportreporter Karlsson. "Jimmy har en bit kvar till formen från 2002, men vi vill gärna att han utvecklas vidare. Jimmy håller fortfarande en internationell kapacitet.
Sportbladet rapporterar
Expressen rapporterar
DN rapporterar
SvD rapporterar

Göteborgsposten rapporterar

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Alexander sa...

När polisen omhändertar en fylla handlar det inte om att han är lite glad i hatten och lite dimmig. Han är så berusad att han inte kan ta hand om sig själv.

I ett drömsamhälle kanske. I Jimmys fall: Väldigt troligt, men jag har sett nyktra personer som iofs kanske varit tykna mot polisen och därigen fått sitta i fyllecell...

Per Westberg sa...

Och du är helt säkerpå att det är enligt LOB som de omhändertagits. Det finns ju även andra grunder för omhändertaganden och gripanden.

Jo jag lever i ett drömsamhälle. Det är sant.