2006-08-08

Första politiska löftet från Unika Partiet

Unika Partiet kräver idag en särskild myndighet för handikappade.
Unika Partiet har haft lite svårt att ge besked om sin politiska handlingslinje. Partiledaren har när det gäller konkreta frågor hänvisat till ett kommande politiskt program som skall presenteras medio augusti. I takt med de uteblivna svaren upphör medias intresse för partiet.

Idag har dock Unika Partiet kommit med sitt första konkreta förslag. Det är partistyrelseledamoten Ulf Jansson som i TTELA (Trollhättan-Vänersborg) låter oss veta att partiet kräver en ny särskild myndighet för handikappfrågor. En ny handikappmyndighet skall granska och kontrollerar att till exempel plan- och bygglagen följs.

Ulf Jansson lyfter upp viktiga frågor som kanske inte alltid fått fokus i den dagliga politiken. Men att föreslå en ny myndighet är kanske inte riktigt politiskt oppurtunt idag när debatten ständigt gör sig lustig över nya myndigheter. Tanken har funnits tidigare men statsmakterna har valt andra mindre byråkratiska vägar.

Som folkbildare vill jag dock lyfta fram att vi alla kan vara den myndighet som Jansson efterlyser. På DHR:s webbplats kan du hämta två blanketter om du vill anmäla brister i tillgänglighet på allmän plats eller i allmän lokal. Lagstiftningen finns alltså.

2010 är ödesåret. Då kommer vi att kunna summera om Sverige är så tillgängligt som riksdagen lagt fast genom den nationella handlingsplanen för handikappolitik som man fattade beslut om redan 2001.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Men vad skulle skillnaden vara mot den redan nu existerande Handikappsombudsmannen (ho.se)?

Per Westberg sa...

Jag tror nog precis som du att det är Handikappombudsmannen vi skall satsa på.

Farsan_Baloo sa...

Kanske är du och dina läsare typen som vill vara med och hjälpa andra, samtidigt som ni bloggar?

Solidaritetsbloggen har under sina 4 insamlingar fått in ca 15000 till välgörande ändamål. Just nu försöker vi hjälpa Rädda Barnen med deras insamling till krigsdrabbade barn i mellanöstern.

Klicka in på http://delameddig.blogspot.com och kolla vad det handlar om.

mvh / Marcus

Per Westberg sa...

farsa baloo
Jag gjorde som du sa. Det är precis så här man skall jobba. Allt funkade perfekt. Pengarna direkt in på Rädda Barnens konto.