2008-02-19

Otroliga Expressen

Journalister skriver alltid sina artiklar utifrån att det viktigaste kommer först. Man använder en ingress som sammanfattar artikelns innehåll. Ingressen fungerar även som aptitretare för att få läsaren att läsa vidare.

Men idag tar Expressen priset. Med rubriken "Hittade plånbok - dömd till böter" lockas vi läsa vidare och vi får nu bilden av en stackars medborgare som blivit utsatt för en oförrätt.

Expressen fortsätter med ingressen:
Den 34-åriga kvinnan hittade en plånbok när hon stannade för att tanka vid en bensinmack i Enköping och kontaktade ägaren. Nu har hon dömts för olovligt förfogande.
Här stannar säker de flesta i sin läsning. Och vid kaffeborden på våra arbetsplatser kommer skrönor att födas. Fortsätter man att läsa blir man säkert ännu mer upprörd. Det visar sig att kvinnan ringt plånbokens innehavare och erbjudit sig lämna över plånboken. Men kära någon. Hur kan en sådan hedersprick fällas för brott. Ur led är tiden.

Hu så hemskt. Tänk en ärlig människa som straffas.

Men fortsätter man läsningen får man svaret. Kvinnan har efter en tid lämnat plånboken till polisen men självvåldigt plockat ut 600 kronor i "hittelön".

Inte konstigt att kvinnan åtalats och dömts. Och Expressen vill säkert inte att vi läser till slutet på artikeln.

Expressen, Hittade plånbok - dömd till böter

Inga kommentarer: