2006-09-07

Snart utfrågning med folkpartiledaren

Om fem minuter börjar en utfrågning i SvT med Lars Leijonborg.

Låt honom slippa frågor om spionaffären. Han har redan klantat till det så mycket för sig själv och sitt parti genom oreserverat stöd till partisekreteraren. Det går inte att be någon om ursäkt.

Om inte är det taskigt för den utmärkta fp-politikern och överåklagaren Sven-Erik Alhem i Malmö.

Hoppas att han lyfter fram det unika i Folkpartiet och inte bara tjatar om Alliansen. Socialliberalismen i högsätet nu när man måste byta partisekreterare och sannolikt även partiledare.

Efterskrift
Det blev 16 minuter om dataintrånget. Tyvärr var det befogat. Mats Knutsson fick till en intressant förtroendefråga. - Kan Du, Lars Leijonborg, som inte klarat av att hantera denna folkpartikris, klara av att hantera en händelse där landet hamnar i kris. Lars Leijonborg svarade något om att folket avgör i val. Det är nog inte osannolikt att Mats Knutsson talat med sin hustru Lottie Knutsson om just den frågan.

Många gamla socialdemokrater som nu gått till folkpartiet efter besvikelsen över regeringens hantering av tsunamin lär ta sig en funderare på om Leijonborg verklikgen är bättre än Persson.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Antingen får man tro på Leijonborgs ord att han inte blivit informerad eller så gör man det inte. Jag tror inte på Leijonborg. Han lyckades inte i utfrågningens inledning när skandalen diskuterades ge några tydliga och trovärdiga svar.

Anonym sa...

Det finns en uppenbar brist på organisatorisk logik i hans svar. Varför, varför, varför skulle en partisekreterare inte tala om för partiledaren att "i morron kommer en massa journalister ringa om en skandal" ? Om partisekreteraren verkligen "glömde" det eller ansåg att partiledaren inte behövde förhandsinformeras så ska folkpartiet vara glada att de blev av med honom. En sådan brist på politisk självbevarelsedrift är ju helt hårresande.
Om alla nu som tror att partisekreteraren i vart fall nämnde saken räcker upp handen så kan Leiijonborg ta time-out sen. Att sedan tro på honom betyder nog mer att man helt enkelt väljer att bli bedragen.

Hårt? Tja, det lär ju inte bli MVG i ordning och uppförande för FP:s partiledning i varje fall.