2007-01-14

Arbetsgivare som har Jodenius på intervju bör läsa bloggen

Martin Garlöv på Brygubben har någon gång nämnt att det man skriver på bloggen kommer att läsas av den framtida arbetsgivaren. Detta kan vara på gott och ont.

Per "Siggeaffären" Jodenius
Men hur tänker då Liberala ungdomsförbundets tidigare pressekretare Per Jodenius när han i förrgår på sin blogg skrev:
Var på en anställningsintervju i förmiddag och en i onsdags. Jag vill nog mest ha jobbet jag intervjuades för i onsdags. Det verkade riktigt bra. Ska på ytterligare en intervju på måndag. Får se vad det leder till. Känns som att saker och ting börjar falla på plats nu och det är helt perfekt.
Per Jodenius slutade ju på Liberala ungdomsförbundet i samband med den så kallade spionaffären. Många säger att han fick sparken och det får man ju ibland om man gör sådana radikala felbedömningar och skadar sin arbetsgivare som Jodenius gjorde. Men givetvis är han duktig och kan föra över sin erfarenhet till andra arbetsigvare.

Sviktande omdöme återupprepas
Men är det inte så att omdömet sviktar lite igen när han skriver om sina anställningsintervjuer. Jodenius säger att han helst vill ha jobbet han intervjuades för i onsdags.

Låt oss säga att arbetsgivaren som han var hos i onsdag kommer fram till att Jodenius inte är aktuell. Någon hos arbetsgivaren resonerar: -Vi kan väl inte anställa någon som är åtalad. Sådana arbetsgivare finns nämligen. Däremot tänker arbetsgivaren som han var hos i fredags: -Jodenius, honom ska vi ha!!!

Men så läser styrelsen inför anställningsbeslutet att Jodenius egentligen inte var intresserad av jobbet han intervjuats för.

Jag tycker Jodenius slinter på tangentbordet. När det gäller inblandningen i spionhärvan bör han förlåtas särskilt som folkpartiet hade en så utpräglad spin doctor som partisekreterare. En man som uppenbarligen till och med lyckades dupera partiledaren och allvarligt riskerade alliansen valseger genom sina smutsiga metoder.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Karln verkar ju sakna omdöme. Men han kan också ha drabbats av det där fenomenet att tro att han är den ende som använder Internet...