2007-01-24

Blog sacking, ett faktum



IOGT:s kommunikationschef Åsa Hagelstedt anklagade i julhelgen en känd sångare för att köpa porrtidningar. Kommunikationschefens vidarebefordrade och spred hörsägen vilket väl inte är direkt proffsigt även om det sker på den egna privata bloggen. När så Åsa ifrågasättes är hon envis och naiv i sitt försvar av publiceringen. Ganska snart trängs hon av media och stänger då av sin blogg och sticker utomlands. Detta kan bara ses som ett uttrycka att kommunikationschefen inte kan hantera krissituationer. Det sista misstaget hon begår sker när hon vid hemkomsten till Sverige uttrycker allmän brist på förtroende för journalister. Sammantaget är detta en ohållbar situation för ett företags kommunikationschef.

Idag läser vi i Dagens Media att Åsa Hagelstedt inte längre är kommunikationschef på IOGT-NTO. Tråkig och sannolikt det första fallet av blog sacking i Sverige. Man kan inte skriva vad som helst på sin blogg. Man kan få sparken om man kan betraktas som illojal mot arbetsgivaren.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nå, då har du blod på händerna!

En fördel med att vara kristen, åtminstone enligt de kristna jag känner, är att man kan bli absolverad i bikten. Vi ateister har inte den möjligheten, utan får gneta med vår ångest över våra elaka blogginlägg.