2006-04-19

Insamling till böter

Färjestads Per Ledin har ju varit lite arg den sista tiden. Humöret har runnit över och Ledin har i sin upphetsning skrikit några ord för mycket. I den näst sista slutspelsfinalen skrek Ledin dumma kommentarer till måldomaren. En av effekterna är att intresset blir större för Ledin som person än för spelet och kampen.

För sitt tilltag gentemot måldomaren har Ledin av ishockeyförbundets disciplinnämnd dömts att "böta" 20 000 kronor. Fansen har dock ordnat en insamling och hade tidigare idag fått ihop 14 000 kronor som stöd för sin käre idol. Supporterföreningen Wolfpack deklarerar dock att man inte ställer sig bakom Ledins uttalanden.

Jag är väldigt skeptisk till företeelsen att samla in pengar till böter. Sådana insamlingar går oftast till personer som redan är stadda i kassa och där böterna inte svider så mycket. Folk skall i princip klara sina böter själva oavsett om det är ishockeförbundets disciplinpåföljder eller den straffrättsliga påföljden böter ådömda av polis, åklagare eller domstol.

Ledin som nu lär känna ånger bör uppmana supporterklubben Wolfpack att skänka pengarna till några som behöver dem. Det finns massvis med bra 90-konton.

Läs SvD:s krönikör Jan Majlard som skriver om företeelser som Ledin ägnar sig åt. Majlard delger oss många tänkvärda iaktagelser och erfarenheter

Inga kommentarer: