2007-09-02

Ideologisk blindhet

muf:s arbetsstämma i Sundsvall har nu sagt ja till en motion som vill tillåta hembränning. Motivet är att det inte är rimligt att kriminalisera människor som inte stödjer ett statligt monopol. Allt som ett led i en personlig frihet.

Det är uppenbart att muf fullständigt förblindas av alla frågor där man kan föra ett marknadsliberalt resonemang. Kanske borde man omedelbart skicka ner motionen till centerstämman som nog inte tvekan skulle inta samma ståndpunkt. Förblindade av sin stureplanscenter som man verkar vara.

Framställande av drycken skogsstjärnan eller château de Garage förbjöds 1855. Skälen var i viss mån fiskala men nykterheten stod i främsta rummet. Landet var plågat och den ekonomiska framväxten hotades.

Om muf gav sig ut i verkligheten skulle man förstå att det finns ett tydligt samband mellan hembränning och missbruk. Möjligen kan det finnas en och annan amatör som använder överproduktion till spolarvätska i bilen med tvivelsutan återfinns bland hembrännarna alldeles för många som har en ohälsosam konsumtionsnivå. Även om man inte får hembrännare att tillstå det är denna "folkrörelse" också en stor leverantör av sprit till underåriga.

När muf symbolisk rasar mot ett monopol glömmer man alla de kvinnor som samma lördagskväll när man tog sitt beslut misshandlas. Man glömmer alla de som satte sig berusade i bilen och man glömmer alla de fylleoffer som togs in på akutmottagningarna. För muf heter rättesnöret personlig frihet men kunskaperna i medicin tycks vara begränsade. Patologiskt beroende är knappas liktydigt med personlig frihet.

muf är förblindade av ideologin. Skönt att moderpartiet inte är det och att det finns en motkraft till allianspartnern centerpartiet.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: