2007-08-04

Snacka inte med Borg, snacka med statministern

Nu börjar debatten om Försvarsmaktens framtida budget bli tjatig. Finansminister kastar ut sig något om en besparing på fyra miljarder. Försvarsministern ramlar av stolen och får sällskap i sin tveksamhet av den avgående folkpartiledaren.

Statsministern, som är den som skulle kunna skingra dimman och staka ut vägen, är i princip tyst och yttrar han sig är det på ett sätt som avviker från hans vanliga tydlighet.

Och inte blir det bättre när centerledaren Maud Olofsson gör entré i dagens SvD och säger att hon till finansministern framfört budskapet att en nedskärning måste föregås av en ordentlig analys.

Det är bra att hon talar med Anders Borg men det är givetvis Fredrik Reinfeldt som bör vara samtalspartnern. Nu måste statsministern tala klarspråk. Det kan väl ändå inte vara en riktig bild som förre SSU-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson gav i Göteborgsposten i höstas. - Reinfeldt har extremt svårt för att behålla en åsikt, sa Thorwaldsson som berättade att SSU-arna gav Reinfeldt öknamnet "Tvålen" eftersom det aldrig gick att få grepp om honom. - Varje gång man hade honom på gaffeln sa han "Nej, det där tycker jag inte längre" var Thorwaldssons minne.

Endast Reinfeldt är den som kan handla så att inte Thorwaldsson blir ett sanningvittne.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: