2007-08-11

SSU-kongressen i pressen

SSU:are attackerades i dag av nazister som sålde tidningar i Örebro. Det är givetvis åt helvete men våld och skadegörelse är ett vanligt mönster från höger- och vänsterextremister.

Nu kanske man inte ska lita på att TT återger händelseförloppet rätt även om Nerikes Allehanda skriver om ett liknande scenario. Men det är bra egendomligt att SSU:arna tar upp en diskussion med nassarna. Att SSU:arna sedan tar upp en spontan demonstration är ännu mer egendomligt.

Kampen mot nazister och rasister måste man föra med ryggrad. Man kan inte ena dagen vägra debattera med Sverigedemokrater (Mona Sahlin gjorde ett undantag) för att andra dagen spontant öppna ett samtal med nazister på ett torg i Örebro.

Det är tråkigt att SSU-kongressen inte hörs i media utifrån friska och fräscha idéer. I stället får vi läsa om maktkamp och hur en distriktsordförande avbryter Peter Wahlbecks framträdande. Nu avslutas det hela med att man attackeras på Örebros gator. Inte blir det bättre av att läsa SSU:s webbplats som endast listar följande nyheter från kongressen:

Mona Sahlins tal till kongressen
Centern slår undan benen för unga på arbetsmarknaden.
Ny styrelse vald!
Jytteoch Mattias leder SSU!
JytteGuteland ny ordförande för SSU!

Var är idéerna och visionerna. Partiledarens tal och valfrågor och ett enda litet ynka påhopp på centerledaren. När den egna webbplatsen inte flaggar upp den poltiska riktningen kan man inte kylla på att media inte behagar rapportera.

Nerikes Allehanda: Nynazister slog till i Örebro och Arboga

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom du verkar vara en man med ryggrad så antar jag att du låter alla komma till tals. Detta är SMR (Svenska Motståndsrörelsens) version av dagen: http://www.patriot.nu/nu/kamp/visa_kamprapport.asp?krapportID=629

Själv har jag ingenting att göra med SMR men jag är less på pressens lögner och hycklande som aldrig överensstämmer med verkligheten.

Per Westberg sa...

Nej jag låter inte alla komma till tals.

Jag läste och refererade Nerikes Allehanda. De har ett ganska hyggligt referat.

Men mitt inlägg handlar om att SSU fått mediafokus på fel frågor och de kan knappast skylla på media.