2007-07-20

Det är inte i Stockholm sossarna vinner valet 2010

Mona Sahlin har tackat nej till att fulllfölja Göran Perssons tradition att första majtala i Björkvik utanför Katrineholm. Det är i sig inget konstigt men om man får tro Sörmlands Nyhter (pappersversionen) uppges hon ha sagt: -...det ska lukta asfalt, där partiledaren inleder första maj.

Detta är ju ett fullständigt onödigt uttalande som bara retar upp en massa partifunktionärer som sliter för att med sinande led ordna första majmöten på den egna orten. Sannolikt har Mona Sahlin bestämt att skapa en ny tradition och jag gissar att det blir Göteborg, för på hemorten Nacka kan det politiska sammanhanget bli lite knepigt.

Den 9 juli skrev jag om Mona Sahlins plumpa svar till Gotlands Tidningar om Gotlandstrafiken. En folkrörelseledare måste ha lite finess i sitt sätt att uttrycka sig och Mona Sahlin måste kanske jobba en del med sitt Stockholms perpektiv.

SvD TT, Ehrenberg ersätter Persson
Persson och Sahlin nobbar Björkvik

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Marta Axner sa...

Fast nu har du nog blandat ihop det lite. Perssons traditionella Björkvikstal har varit under sommaren, inte på första maj. På första maj har Persson liksom andra ledande ocialdemokrater talat på olika orter och att partiledaren har ett sommartal har inte så mycket med alla de lokala första maj-firandena att göra. Det är väl inte så konstigt att Sahlin vill ha en tradition av tal i sin egen valkrets liksom Persson hade. Hon ska sommartala i Botkyrka, som ligger i hennes valkrets Stockholms län.
Även partiledare i andra partier har sommartalat på ställen med starkt lokalstöd - Fredrik Reinfeldt sommartalade i Vaxholm förra året exempelvis.

Per Westberg sa...

Javisst blandade jag ihop korten. Jag har ju varit i Björkvik och visst var det på sommaren.

Men snacket om lukta asfalt tycker jag ändå är lite plumpt. Om hon ska tala i Botkyrka så borde hon välja Hågelbyparken och där luktar det inte asfalt.