2007-07-20

Officer down

Poliser i hela Sverige hedrade idag sin kollega polisassistenten Fredrik Widén som dödats i samband med en handräckning i mitten av juni. Det är bra att media uppmärksammar hur en yrkeskår visar sitt deltagande. Om detta skriver DN, och SvD.

Lyckligtvis är det sällan vi ser sådana bilder i svenska tidningar. I USA är det däremot legio och jag tycker att man skriver väldigt bra. I går skrev till exempel New York Times om hur tusentals polismän deltog i begravningen av en ung polisman som sköts för en vecka sedan.

New York Times, A Funeral for a Young Police Officer Draws 10,000 Mourners

När man läser sajten The officer down memorial page blir man kall. I juli har tre amerikanska polismän hitintills skjutits. Tänker man på Irak är det ännu värre. Ett angrepp på en polisman är ett angrepp mot allas trygghet.

2 kommentarer:

Anders sa...

"Lyckligtvis är det sällan vi ser sådana bilder i svenska tidningar. I USA är det däremot legio och jag tycker att man skriver väldigt bra."

Det är lite svårt att förstå vad du menar. Tycker du att det är bra eller inte att media skriver om detta?

Per Westberg sa...

Ibland formulerar man sig lite tvetydigt.

Jag tycker att det är mycket bra att tidningar uppmärksammar begravningen av en polisman som dödats i tjänsten. Nyhetsvärdet sträcker sig bortom själva händelsen eftersom ett angrepp på en polisman är ett angrepp mot alla medborgare.

Amerikanska tidningar har en förmåga att visa att inte bara polismän sörjer utan även allmänheten.

Lyckligtvis har vi få polismord i Sverige men samtidigt måste vi konstatera att polismän i stor utsträckning skadar sig i arbetet och utsätts för hot.